Ціни на квартири в Києві в 2023 році: рієлтор дав прогноз вартості

Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта розповів про те, якими будуть ціни на квартири в українській столиці у 2023 році

Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта розповів про те, якими будуть ціни на квартири в українській столиці у 2023 році. Про це стало відомо з його коментаря, який він дав журналістам видання Обозреватель. 

За його словами, немає жодних значних перекатів у бік підвищення чи зменшення вартості. 2022 року ціни впали приблизно на 15-20%, це з початку війни.

Вони вже перестали падати, тож ціни будуть на цьому рівні. Вони впали до певного рівня, такими залишаться. Але знову ж таки багато залежатиме від ситуації в країні в цілому

Піта додав: якщо будуть успіхи на фронті, тоді ринок нерухомості також реагуватиме досить активно. До того ж позитивно на ситуацію вплинуть компенсації українцям, які втратили житло.

"Ми сподіваємося, що запрацюють програми компенсації житла для тих, хто його втратив. Це також вплине на ринок. Будуть, можливо, якісь грошові компенсації або квадратними метрами. І їхні квартири на ринку десь шукатимуть, купуватимуть, передаватимуть постраждалим. "Отже, такі тенденції будуть як мінімум півроку, а потім уже дивитимемося, що буде далі. Тобто щодо цін суттєвих змін не передбачається", - підсумував фахівець.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Sofiia_s

31 серпня 2023, 21:10

Ціни на нерухомість суттєво зросли в деяких областях, адже змінився попит та саме будівництво стало набагато дорожчим. В столиці ціни є дуже мінливими, тому що в більшості залежать від обстрілів. Можна подивитись актуальні ціни тут https://kvartiri.com.ua/, щоб зрозуміти скільки коштів потрібно отримати в іпотеку від програми "єОселя" чи від програми компенсації, щоб купити чи орендувати житло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися