Херсон отримав виділену Києвом допомогу у розмірі 50 млн грн

Виконано всі рішення, ухвалені Київрадою про допомогу громадам, що були звільнені від окупації

Київ продовжує підтримувати громади, які постраждали від російської окупації. Херсон отримав кошти, виділені столицею на відновлення та життєзабезпечення міста, звільненого від російських варварів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, голова Асоціації міст України.

Херсон одержав від Києва 50 мільйонів гривень, що дозволить місту надавати життєво важливі послуги своїм мешканцям. Херсон також потребує коштів для відновлення лікарень та інфраструктури.

Таким чином, усі рішення Київради щодо надання допомоги звільненим від окупації громадам було виконано.

Перші кошти від столиці були направлені до найбільш постраждалих громад Київської агломерації, які запобігли вторгненню варварів до Києва. На Київщині фінансову підтримку зі столичного бюджету отримали 10 громад.

Наступними рішеннями Київ допоміг п'ятьом громадам Чернігівської області.

На прохання Військової адміністрації Херсону було ухвалено рішення про підтримку міста, яке перебувало під окупацією з перших днів повномасштабного вторгнення, під час якого міський голова був викрадений окупантами і досі перебуває в полоні.

Загалом Київ надав пряму фінансову підтримку на загальну суму 410 млн грн 16 громадам.

Київ отримав від Тайваню два потужні генератори для критичної інфраструктури. Києву передали перші два генератори потужністю 300-800 кВА. Це відбулося у рамках реалізації меморандуму про допомогу столиці у придбанні альтернативних джерел енергії для обігріву населення між Києвом та Тайванем.

Читайте также