"Укрзалізниця" випустила нову електричку у Києві: деталі (Фото)

Державна компанія "Укрзалізниця" випустила нову модернізовану електричку на маршрут в українській столиці

Державна компанія "Укрзалізниця" випустила нову модернізовану електричку на маршрут до української столиці. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував голова правління УЗ Олександр Камишин у соціальних мережах.

За його словами, у 2022 році компанія модернізувала 14 електричок. Однак ЕПЛ9Т – особлива, виготовлена в Україні, на заводі "Луганськтепловоз". Всі інші електрички були виготовлені в Латвії.

Що нового в електричці: пандуси в кожному головному вагоні поїзда, інклюзивні туалети (з пеленальними столиками), місця для перевезення велосипедів (24 місця по всьому поїзду), спеціальні місця для пасажирів з інвалідністю, USB/Type-C портів для заряджання гаджетів, зовнішня та внутрішня система відеоспостереження, освітлення зон посадки та висадки пасажирів.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" розповіла про рух поїздів із Києва та інших міст під час масових відключень світла. Про це стало відомо із заяви голови правління УЗ Олександра Камишина.

За його словами, залізничники у разі нових масштабних відключень світла в енергосистемі не скасовуватимуть пасажирські потяги. Він зазначив, що на всіх вокзалах є тепло, електроенергія та зв'язок.

Камишин підкреслив, що потяги можуть затримуватися під час блекаутів.

Читайте также