Сьогодні під Києвом лунатимуть вибухи: у чому причина

Громадян закликають зберігати спокій

У Вишгородському районі сьогодні можливо чути звуки вибухів. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передають "Коментарі".

Сьогодні, 5 січня, на території Вишгородського району проводяться навчання для саперів. У планах заходів – відпрацювання навичок вилучення і ліквідації вибухонебезпечних предметів.

У зв'язку з цим у деяких громадах можливо чути звуки вибухів. Жителів закликають зберігати спокій.

Нагадуємо, що Київщині передали 1000 систем позначення мінної небезпеки. Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста передали Бучанській територіальній громаді Київської області постійні системи позначення мінної небезпеки.

Постійні знаки мінної небезпеки, надані Мінреінтеграції, будуть використовуватись для позначення небезпечних для населення зон із підтвердженим забрудненням вибухонебезпечними предметами. Ними також замінять тимчасові позначки, менш стійкі до складних погодних умов.

У Києві чоловік знайшов артилерійські снаряди під час прогулянки з собакою. Житель столиці під час прогулянки з собакою знайшов артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

Прибувши на місце, патрульні негайно загородили місце знахідки та викликали вибухотехніків. Експерти підтвердили, що знайдені предмети є артилерійськими снарядами калібрів 76 мм і 105 мм. Вибухотехніки вивезли знахідки на підривний майданчик та знищили їх.

Джерело: https://t.me/kyivoda/7825


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися