Повторний наступ на Київ: ЗСУ планують зупинити ворога ще на кордоні з Білоруссю

Створено угруповання на кордоні з Білоруссю, яке готове гідно зустріти ворога

Під час телемарафону генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач угруповання сил і засобів оборони Києва, розповів про оборону столиці в разі, якщо агресор вирішить знову спробувати піти на місто. Українські військові розраховують зупинити противника ще на білоруському кордоні, і наразі для забезпечення цього ведуться відповідні роботи. Про це повідомляє zn.ua.

За словами Павлюка, українська сторона постійно відстежує пересування російських військ у Білорусі, нові бази і полігони. Тому генерал вважає, що в української влади буде час, щоб попередити громадян у разі будь-якої нової небезпеки.

На кордоні з Білоруссю було створено угруповання для гідної зустрічі противника. Київська область потужно готується до можливості нового наступу. Встановлено кілька рубежів довкола Києва загальною протяжністю близько 1000 км. Ворогу буде непросто пройти, оскільки була побудована потужна система оборони на основі фортифікаційних позицій і довгострокових оборонних споруд.

Генерал додав, що кордон між Україною і Білоруссю наразі являє собою суцільні завали і мінні поля. Це означає, що противнику доведеться докласти значних зусиль, щоб прорватися через нього.

"До того ж по них сплановано вогонь артилерії, роботу від снайперських груп до мобільних вогневих груп. Ми не плануємо пропустити їх далі кордону", - заявив Павлюк.

Я не маю сумнівів, що росіяни знову підуть на Київ, - Залужний. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про своє переконання у тому, що країна-агресор збирає війська, аби знову спробувати захопити Київ. За словами головнокомандувача ЗСУ, на сьогодні в росії є резерв у 1,2-1,5 млн осіб.

"Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", - заявив Залужний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися