У Києві розташовані контейнери для утилізації небезпечних відходів (МАПА)

У Києві розташовано 210 спеціалізованих контейнерів для утилізації небезпечних відходів

У Києві було встановлено 210 спеціальних контейнерів для збору використаних батарейок, неушкоджених ртутних термометрів та енергозберігаючих ламп. Про це нагадує комунальне підприємство "Київкомунсервіс", йдеться на сайті КМДА.

Комунальне підприємство нагадує про важливість утилізувати небезпечні відходи. Використані батарейки, енергоощадні лампи та термометри не слід викидати разом із іншим сміттям. Це пов'язано з тим, що з часом вони опиняться на сміттєзвалищі, де швидко руйнуватимуться під впливом природних чинників, а токсичні речовини, що містяться в їхніх компонентах, потраплять до ґрунту та води.

Спеціальні контейнери розташовані в усіх районах Києва.

Мапа контейнерів знаходиться за посиланням: https://cutt.ly/u2bTnW1.

Детальна інформація про поводження з небезпечними відходами та важливість їх утилізації на сайті КП "Київкомунсервіс": https://kks.kyiv.ua/nebezpechni-vidhodi/.

Нагадуємо, що у Києві розпочали роботу пункти утилізації новорічних ялинок. У Києві до кінця січня включно працюватимуть 17 пунктів прийому новорічних дерев, куди можна здати ялинки на екологічну утилізацію.

В пунктах утилізації хвойні дерева подрібнюють на щепу. Потім цей перероблений матеріал використовують для мульчування лунок вічнозелених рослин. Взимку мульча допомагає захистити ґрунт від промерзання, а влітку – зберегти водний баланс.

Читайте также