Живі соколи, зброя та стародавні монети: ТОП-10 резонансних затримань від Київської митниці

Опублікована добірка резонансних митних порушень, виявлених Київською митницею у 2022 році

У 2022 році київськими митниками було виявлено декілька серйозних порушень митних правил як до початку, так і під час повномасштабної війни. ТОП-10 затримань опублікувала Київська митниця.

Живі соколи до Катару

У багажному відділенні аеропорту "Бориспіль" в одній із валіз знайшли чотирьох дорослих соколів-балабанів, занесених до Червоної книги. Птахів транспортували у варварських умовах. Після реабілітаційних заходів врятовані митницею соколи були випущені у природне середовище їх життя.

Елітна текіла на 1 мільйон гривень у пасажирки "Борисполя"

На "зеленому коридорі" в багажі українки, яка поверталася з Мексики, знайшли 66 пляшок елітного алкоголю. За цінами на українському ринку вартість вилученого оцінюється в 970 тисяч гривень.

Запчастини до вогнепальної зброї везли в Ростовську область

Напередодні війни з Харківської області в Ростовську поштою відправляли 19 ударно-спускових механізмів, газовідвідні трубки і затворні стебела з рукоятками. Усі знайдені деталі стосувалися гвинтівок Мосіна та карабінів Сімонова.

Схема імпорту бронежилетів на 3 мільйони гривень

Була виявлена нахабна та цинічна спроба підприємців столиці під час військового часу за підробленими документами ввезти близько 400 бронежилетів із захисними балістичними пластинами IV класу загальною вартістю понад 3 мільйони гривень.

15-сантиметрове дорогоцінне каміння в посилці

У міжнародній посилці, яка відправлялася з Рівного до Кувейту, країни Перської затоки, кінологічний загін Київської митниці виявив 330-грамовий шматок бурштину. Ринкова вартість цього камінчика немаленька – близько 37 000 гривень.

200 кг димедролу під виглядом косметики

Столичне підприємство намагалося ввезти з Китаю в Україну 200 кг сильнодіючого препарату димедрол під виглядом речовини, яка використовується у виробництві косметики.

Завезли 2,5 тонни російських фумігаторів під виглядом турецьких

Відповідно до поданої митниці декларації, зі Стамбула на чернігівську адресу компанії було відправлено 50 тис. фумігаторів турецького виробництва загальною вартістю 21,5 тис. доларів США. Як виявилося, вироблялися фумігатори у росії.

Як частини мисливської зброї завезено 300 карабінів

З Словаччини 300 нарізних карабінів та ствольні коробки, нарізні стволи, магазини, затвори та затворні рамки, приклади ввозилися на адресу підприємства в Києві.

20 тисяч електронних сигарет на суму понад 2 мільйони гривень

Ділок намагався ввезти 20 тис. одноразових електронних сигарет на суму 56 тис. доларів США через фіктивного контрагента за підробленими документами.

71 старовинна монета, найдавнішій з яких близько 2000 років

Було виявлено 18 спроб двох мешканців міста Хмельницького незаконно відправити старовинні монети визнаної історичної цінності до США, Канади та Чилі. Серед знайдених артефактів були римські денарії, півгроші, соліди, деньга тощо.

Київські митники розповіли про контрабанду зброї. Протягом минулого року київські митники виявили 155 спроб незаконно перемістити як в Україну, так і вивезти за кордон зброю, боєприпаси, вибухові речовини, спецзасоби та товари військового призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися