З-під обстрілів у Бахмуті евакуювали до Києва котів, собаку власники покинули (ФОТО)

Що розповіли про порятунок тварин волонтери

Волонтерам вдалося врятувати з-під обстрілів у Бахмуті двох котиків, однак після від’їзду власників розтрощеного снарядами будинку собака зовсім не підпустила сторонніх до себе. Подробиці порятунку з зони активних бойових дій людей та тварин розповіли в організації Kyiv Animal Rescue Group, передають "Коментарі".

За даними волонтерів, у Бахмуті вулиця, де потрібно було забрати людей, знаходилася в такому місці, куди вже не їздили евакуаційні автомобілі. Людям пощастило, тому що разом з бусом Команди порятунку тварин, який повністю завантажений клітками та кормами, їхав бус німецького телеканалу Welt. Туди й посадили місцевих мешканців. 

"Сім’я збиралася поспіхом. Над головою постійно щось летіло, а пронизливий свист перед вибухами підказував, що летить близько. Але на питання, що будете робити з тваринами, вони відповіли: "Коти розбігуться, а собак погодує сусід". Коти не планували нікуди розбігатися, а собака сумно дивилася за людьми, що їдуть назавжди", — розповідають в Kyiv Animal Rescue Group.

Під гучні вибухи рятувальники змогли забрати двох котів. Собака після того, як поїхали господарі, зовсім не підпустила до себе сторонніх. Коли після завершення місії евакуйованих людей знайшли у Костянтинівці, вони спитали волонтерів: "А де наша собака?" — "Втекла, ну, нічого, сусід підгодує". "Котів ми врятували, котів забирати будете?" — "Ні, відвезіть їх до притулку, ми тут самі у родичів, куди нам ще кота…"

В Kyiv Animal Rescue Group додали, що обидва врятовані котики з Бахмуту зараз у Києві та шукають нових власників.

"Світлий вже кастрований, скоро буде вакцинований. Чорно-білий поки ні, є нюанси по здоров'ю. Але дім потрібен усім. За характером чудові, дуже ласкаві, розумні. На лоток ходять обидва без проблем", — розповіла волонтерка Марія Кузнєцова.

Нагадаємо, в Центрі порятунку диких тварин, розташованому у Борисполі, врятували хворих лисеня та білого тигра. Лис, якого до закладу привезла команда порятунку тварин Kyiv Animal Rescue Group оговтався, почуває себе краще. Багато хвороб виявили ветеринари у білого тигра, врятованого з Харківської області. Хижак потрапив до Центру порятунку диких тварин у Борисполі в надтяжкому стані. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Читайте також, в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.

Читайте также