Де саме у Києві планують облаштувати більше 2000 паркомісць (МАПА)

У цьому році КМДА планує облаштувати 2284 паркомісць у столиці

Департамент транспортної інфраструктури КМДА має на меті забезпечити 2284 паркомісця в столиці до кінця 2023 року. Співзасновник "Солом’янських котиків" Валентин Майданюк створив мапу, на якій показано розташування майбутніх паркінгів. Про це повідомляє "БЖ".

Раніше активісти ініціативи "Пасажири Києва" розкритикували рішення влади про створення нових паркінгів за більшу прихильність до автовласників, ніж до велосипедистів та користувачів громадського транспорту.

Замість того, щоб розвивати громадський транспорт, створювати велодоріжки та розширювати тротуари, київські чиновники створили інфраструктуру для автовласників, вважають активісти. Як кажуть активісти, чиновники не хочуть користуватись громадським транспортом, тому це рішення прийняли і для власної зручності.

На облаштування паркомісць заплановані витрати розміром у понад 400 мільйонів гривень. На організацію заїзних кишень у місті витратять 148,5 млн грн, і ще 255,6 млн грн підуть на придбання камер відеоспостереження та автомобілів для контролю за оплатою за паркування.

Через російські атаки в Києві злетів попит на криті паркінги: скільки коштуватиме місце. Кияни переживають за своє майно, зокрема за автомобілі, оскільки постійні російські ракетні атаки продовжуються. З цієї причини у Києві стрімко зростає попит на криті паркінги.

Знайти вільні криті паркувальні місця наразі стало складно, але якщо водієві пощастить, йому доведеться заплатити за безпеку свого автомобіля чималу суму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися