На Київщині готуються до оборони від наступу з півночі (Фото)

На території Київської області Збройні Сили України готуються до оборони від можливого наступу російських окупантів з території Білорусі та зміцнюють межі

На території Київської області Збройні Сили України готуються до оборони від можливого настання російських окупантів із території Білорусі та зміцнюють рубежі. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

За його словами, у регіоні відбувається зміцнення рубежів оборони та зміцнення позицій – чиновники перевірили хід зміцнення вогневих рубежів та бліндажів.

Кулеба заявив, що він перебуває у постійній комунікації з військовими, які нарощують кордони. Він наголосив, що бійців забезпечують усім необхідним, щоб вони перебували у комфортних умовах.

Нагадаємо, що в українській столиці з 16 січня по 1 лютого збільшиться кількість повітряних тривог - це пов'язано із спільними авіаційними навчаннями російських окупантів та армії Білорусі. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала моніторингова група Білоруський Гаюн.

До Білорусі вже прибули дев'ять гелікоптерів армії окупантів Мі-8 та Мі-24 ВКС, на деяких із них помічали символ "Z". Прибуття російських літаків до Білорусі очікується у проміжку з 8 по 12 січня. Аналітики стверджують, що швидше за все авіація в цей період дислокуватиметься на аеродромах у Мачулищах та Барановичах.

Не виключено, що можуть бути задіяні Лідський, Лунинецький та Бобруйский аеродроми. Міноборони Білорусі повідомило, що авіапідрозділи збройних сил Росії та Білорусії з 16 січня до 1 лютого проведуть спільні льотно-тактичні навчання. У ході цих навчань будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО.


Читайте также