Оренда квартир у Києві може подорожчати навесні: скільки платитимуть

В українській столиці навесні 2023 року можливе подорожчання оренди квартир - ціна може зрости на 10-15%

В українській столиці навесні 2023 року можливе подорожчання оренди квартир - ціна може зрости на 10-15%. Про це стало відомо із коментаря, який дав відомий ріелтор Юрій Піта журналістам видання Обозреватель.

За його словами, найближчим часом варто очікувати на подорожчання, проте це залежатиме від того, як багато хто повертатиметься до столиці і чи буде приплив переселенців.

"До весни нічого такого не буде. А навесні вже можуть бути зміни. Може, навіть підвищитися. Ну, знову-таки, якщо люди повертатимуться до Києва, якщо мігруватимуть, переселенці до столиці приїжджатимуть, то оренда зростатиме. До весни, десь до березня-квітня, жодних істотних змін не буде, а вже навесні ціни таки зростуть. Навесні так завжди було, і цей рік не виняток. Можлива зміна ціни на 10-15%", - розповів Піта.

Нагадаємо, що є радіційно найдорожчим районом Києва для оренди Печерський район. Медіанна вартість оренди у центрі столиці становить $692 за об'єкт або 10 доларів. за кв.

На другому місці – Шевченківський. Орендодавці у цьому районі просять 443 дол. за квартиру ($7/кв.м).

На третьому місці Голосіївський район – 353 дол. за об'єкт ($7/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована у Деснянському районі – 173 дол. за квартиру чи 4 дол. за кв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися