Тарифи на газ у Києві можуть змінитися: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці з 1 січня почали діяти нові тарифи на доставку газу споживачам

В українській столиці з 1 січня почали діяти нові тарифи на доставку газу споживачам — щомісячна плата розраховується на основі нових даних споживання за попередній газовий рік. Про це стало відомо із матеріалу на порталі Gazpravda.

Відомо, що розрахунок щомісячного платежу за розподіл природного газу на цей рік проводитиметься на основі обсягу спожитого газу з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022-го.

Ті споживачі, які за період з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022-го скоротили споживання газу проти попереднього газового року, зараз платитимуть за розподіл менше. Відповідно, хто споживав більше газу, побачить великі суми в платіжках. Однак на час військового стану тариф на розподіл газу залишиться незмінним.

Нагадаємо, що в українській столиці навесні 2023 року можливе подорожчання оренди квартир - ціна може зрости на 10-15%. Про це стало відомо із коментаря, який дав відомий ріелтор Юрій Піта журналістам видання Оглядач.

За його словами, найближчим часом варто очікувати на подорожчання, проте це залежатиме від того, як багато хто повертатиметься до столиці і чи буде приплив переселенців.

"До весни нічого такого не буде. А навесні вже можуть бути зміни. Може, навіть підвищитися. Ну, знову-таки, якщо люди повертатимуться до Києва, якщо мігруватимуть, переселенці до столиці приїжджатимуть, то оренда зростатиме. До весни, десь до березня-квітня, жодних суттєвих змін не буде, а вже навесні ціни таки зростуть. Навесні так завжди було, і цей рік не виняток. Можлива зміна ціни на 10-15%", - розповів Піта.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися