У Києві поповниться парк тролейбусів, трамваїв та вагонів метро: подробиці

Для закупівель будуть залучені кошти закордонних інвесторів

Попри те, що у міському бюджеті не передбачається виділення грошей на придбання нового громадського транспорту, Київ закупить тролейбуси та трамваї. Це відбудеться завдяки залученню коштів іноземних інвесторів. Про це повідомляє "Великий Київ".

Як повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку Київ отримає 9 трамваїв. Вони надійдуть у рамках ініціативи "Міський громадський транспорт України". Цей проект вже сприяв придбанню 11 низькопідлогових трамваїв у одеської компанії "Татра-Юг" у 2022 році. Ця ж компанія має надати трамваї і цього року.

Крім того, у ході проекту "Міський електричний транспорт Києва" проводився тендер на закупівлю тролейбусів. Салони тролейбусів повинні мати мінімальну довжину 11,9 метрів і мінімальну висоту 18,5 метрів з низькою підлогою. Переможець тендеру повинен забезпечити постачання запасних частин і витратних матеріалів, ремонт і супутні послуги. Проект також підтримується Європейським інвестиційним банком. Загальна вартість – 50 мільйонів євро.

Для київського метрополітену коштом ЄБРР хочуть придбати до півсотні вагонів. Процедура закупівлі триває. Також планують реконструкцію трамвайної лінії та зупинки "Контрактова площа". Проєкт наразі перебуває на етапі розробки.

З Латвії до Києва вирушили сучасні автобуси. Столиця отримає від Риги десять сучасних пасажирських автобусів. Мер Києва нагадав, що голова Сейму Латвії Едвардс Смілтенс торік вже приїздив до столиці України і передав від Риги одинадцять автобусів і гуманітарну допомогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися