На Київщині анонсували нові графіки відключень світла

Яких громад стосуються зміни

У Броварському районі Київської області готують нові графіки відключень електроенергії. Про це розповів Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

За словами мера Броварів, протягом двох днів у Броварській громаді ускладнилась ситуація з електропостачанням. Мешканці скаржаться на недотримання графіків відключень та тривалий термін відсутності світла.

"По Київській області на вчорашній вечір є обмеження використання електроенергії. Сьогодні ДТЕК надав нові графіки. Зараз ми їх спільно розглядаємо. Прохання з порозумінням віднестись, тому що на вчорашній день обмеження для Київської області були приблизно на 40% споживання електроенергії", — заявив Сапожко.

Одна з мешканок Броварів повідомила порталу "Коментарі", що минулої доби світла за її адресою не було близько 18 годин. "Графіки відключень світла начебто кілька днів працювали, але учора вимкнули світло о восьмої вечора та ввімкнули лише о восьмій ранку. Відповідно, не було ані води, ані опалення. Менш ніж за дві години світло знову зникло. Співчуваю тим, хто через такі графіки застряг у ліфті, адже посидіти там 2-4 години щонайменше дуже й дуже нервово", — розповіла мешканка однієї з багатоповерхівок у Броварах.

В "Укренерго" попередили про посилення обмежень електропостачання у Києві та в Київській області у вівторок, 10 січня. В енергетичній компанії зазначили, що з початком робочого тижня в Україні через сильні морози та ураганний вітер, а також через збільшення споживання електроенергії промисловістю та бізнесом зріс дефіцит електроенергії, зокрема — вночі. Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00. Там, де ліміти вже перевищені, для стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення.

У Києві в понеділок, 9 січня, вранці близько 200 тисяч споживачів були відключені від електроживлення. Однак в мерії столиці ситуацію з відключенням світла у Києві критичною не вважаютьВ "Укргідрометцентрі" попередили, що через погіршення погоди в Київській області оголосили перший рівень небезпечності. Про небезпечні метеорологічні явища синоптики попередили мешканців Києва і області на 10 січня.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Читайте також, як в компанії Yasno пояснили нестабільні графіки відключення світла у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися