На Київщині з'явиться пільговий проїзд у транспорті: подробиці

На території Київської області з'явиться пільговий проїзд громадським транспортом на маршруті Бровари-Княжичі. Відповідне рішення було ухвалено місцевими депутатами на сесії Броварської міської ради

На території Київської області з'явиться пільговий проїзд громадським транспортом на маршруті Бровари-Княжичі. Відповідне рішення було ухвалено 10 січня місцевими депутатами на сесії Броварської міської ради.

Відомо, що відшкодування витрат передбачено за безкоштовне перевезення територією Броварської громади одного пільгового пасажира за один рейс на один автобус, який працює на приміському маршруті загального користування "Княжичі – Бровари". Виплати відшкодування перевізникам здійснюватимуться з розрахунку вартості 8 грн за один проїзд. Кількість рейсів на день 27 (вихідний – 15). Таким чином, відшкодування за місяць роботи одного автобуса становитиме 5712 грн. за місяць та 68544 за рік.

Проте вартість проїзду цим маршрутом становить 12 гривень. А відшкодування буде з розрахунку 8 гривень, бо місто проводило конкурс із такого розрахунку. Вартість проїзду до 12 гривень у квітні підняла не місто, а Київська обласна райдержадміністрація. На той час відшкодування витрат відбувалося лише перевізникам міських маршрутів.

Нагадаємо, що в Україні на території Київської області відновлять роботу ліфтів, незважаючи на складну ситуацію в енергетичній системі регіону. Про це стало відомо із відповідного розпорядження, яке видав міський голова Українки Олександр Туренко.

Згідно з документом, у багатоквартирних будинках буде запущено роботу ліфтів. Відомо, що скористатися ліфтами під час проблем зі світлом не рекомендується.

Влада нагадала, що використовувати ліфт під час повітряної тривоги категорично забороняється, оскільки бригади технічного обслуговування не зможуть виїжджати на місце.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися