Коли закінчаться зимові канікули у школах Київської області: деталі

Стало відомо, коли закінчаться зимові канікули у школах Київської області та української столиці

Стало відомо, коли закінчаться зимові канікули в школах Київської області та української столиці — діти відпочиватимуть практично до кінця січня, хоча стандартний графік передбачав їхню тривалість лише до 8 січня.

У мерії Києва повідомлялося, що у навчальних закладах під час канікул підтримуватимуть опалення у мінімальному режимі виключно для підтримки системи. Що стосується вчителів, то їм дозволили брати за бажанням на час канікул оплачувану відпустку.

Також у разі надзвичайної ситуації у столиці частину шкіл планували використати для роботи пунктів обігріву.

Під час цього навчального року учні Київської області відпочиватимуть від навчання значно довше. Канікули у школах області тривають три-чотири тижні, оскільки 99% навчальних закладів перенесли осінні канікули на зиму.

Вони у різних населених пунктах Київщини розпочалися у різні дати: з 19 грудня – для 77 закладів, з 26 грудня – для 368 шкіл, з 31 грудня – для 191 закладу. Цьогорічний навчальний рік триватиме у школах Києва до 1 липня. Канікули триватимуть до 27 січня.

Нагадаємо, що у школах української столиці перенесли дату оцінювання учнів за перший семестр – вона відбудеться 1 березня 2023 року. Про це стало відомо з офіційного повідомлення Департаменту освіти та науки Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, причина такого рішення – тривала відсутність зв'язку між учнями та вчителями внаслідок переривання та часткового призупинення освітнього процесу у зв'язку з повітряними тривогами, відсутністю електроенергії, опалення тощо.

Тому педагогічним порадам шкіл рекомендовано перенести дати оцінки для учнів, які не можуть бути атестовані за результатами першого семестру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися