Росія готує новий масований ракетний удар по Києву — ЗСУ

Російські окупанти проводять підготовку до нового масованого ракетного удару по критичній інфраструктурі української столиці та інших міст

Російські окупанти проводять підготовку до нового масованого ракетного удару по критичній інфраструктурі української столиці та інших міст. Про це стало відомо із коментаря, який дала речник оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, військові спостерігають за активністю безпілотників розвідки противника, що говорить про підготовку до нового ракетного удару. Вона зазначила, що останнім часом росіянам потрібно від 10 до 14 днів для нового обстрілу, а тому наступна атака очікується найближчими днями.

Нагадаємо, що в українській столиці з 16 січня по 1 лютого збільшиться кількість повітряних тривог - це пов'язано із спільними авіаційними навчаннями російських окупантів та армії Білорусі. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала моніторингова група Білоруський Гаюн.

До Білорусі вже прибули дев'ять гелікоптерів армії окупантів Мі-8 та Мі-24 ВКС, на деяких із них помічали символ "Z". Прибуття російських літаків до Білорусі очікується у проміжку з 8 по 12 січня. Аналітики стверджують, що швидше за все авіація в цей період дислокуватиметься на аеродромах у Мачулищах та Барановичах.

Не виключено, що можуть бути задіяні Лідський, Лунинецький та Бобруйский аеродроми. Міноборони Білорусі повідомило, що авіапідрозділи збройних сил Росії та Білорусії з 16 січня до 1 лютого проведуть спільні льотно-тактичні навчання. У ході цих навчань будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися