Енергетики анонсували скорочення графіків відключень світла у Києві

Гарні новини розповів керівник "Укренерго"

У Києві найближчими вихідними мають скоротитися обсяги відключень світла через поліпшення погодних умов. Про ситуацію з електропостачанням в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають "Коментарі".

"Завжди на вихідні дні, або на свята, зокрема на новорічні свята, споживання падає. Маючи певний обсяг генерації електроенергії в системі, на свята набагато легше покрити споживання, і набагато більше шансів його покрити, ніж в звичайні робочі дні", — зазначив Кудрицький.

За його словами, цими вихідними синоптики прогнозують потепління у Києві, тому енергетики зможуть скоротити час відключень світла.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб витиснути з енергосистеми всі генеруючі потужності, які в ній потенційно є, прискорити ті ремонти, які можна прискорити, і зробити так, щоб наявної генерації ставало все більше і більше", – заявив керівник "Укренерго".

Морозна погода сприяла дефіциту електроенергії, тому в Києві посилили обмеження щодо електропостачання, зокрема — вночі. Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що деякі об'єкти з виробництва електроенергії зараз закрили на планові ремонти. Нестачу генерації зараз намагаються балансувати за допомогою гідроелектростанцій. Тому в столиці почали відключати світло вночі, тому що саме в нічні години ГЕС набираються. Через стан мереж і генерації зараз на Київ дають приблизно 60% необхідних об’ємів електроенергії, з них близько 40% — на об’єкти критичної інфраструктури та лише 20% — на населення. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через дефіцит електроенергії посилили обмеження та відключатимуть світло у світло-сірих зонах графіка. Це означає, що електроенергія у столиці може бути відсутня по 18 годин на добу.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Читайте також, що в Деснянському районі Києва відкрили величезне містечко незламності



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися