Борис Джонсон планує приїхати до Києва до Зеленського: подробиці

Екс-прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон планує відвідати українську столицю найближчим часом та зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським

Екс-прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон планує відвідати українську столицю найближчим часом та зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомила британська газета The Guardian із посиланням на власні джерела.

Відомо, що Джонсон розповів про плани приїхати до Києва своїм друзям – це може стати його четвертим візитом до України за часів великої війни. Джерела видання в Україні кажуть, що вони поки що не мають інформації про дати, а Джонсон і Зеленський вважають один одного друзям.

Водночас журналісти пишуть, що ідея такого візиту Джонсона викликала подив в оточенні чинного британського прем'єра Ріші Сунака.

Нагадаємо, що країна столиці готова до можливої облоги з боку російських окупантів — навколо міста збудовано потужні фортифікаційні та оборонні споруди, а також зроблено запаси всіх стратегічних ресурсів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, Київ укріплений і забезпечений на всі 100%, військовими була зроблена величезна робота.

"Командування сухопутних військ та оборони міста Києва докладають багато зусиль, щоб убезпечити місто від можливого сценарію, який ми вже проходили в лютому минулого року, і думаю, що у них все вийде на 100%", - сказав чиновник.

Він наголосив, що місто забезпечене всім необхідним – продуктами, іншими ресурсами, а проблем логістикою та доставкою, як у лютому та березні минулого року, точно не буде.

Читайте также