У Києві перейменують станції метро та дві вулиці: нові назви

В українській столиці перейменують станції метрополітену "Площа Льва Толстого" та "Дружби народів", а також дві вулиці

В українській столиці перейменують станції метрополітену "Площа Льва Толстого" та "Дружби народів", а також дві вулиці - про це стало відомо з відповідного голосування мешканців міста у додатку "Київ цифровий", який тривав з 4 по 11 січня.

Відомо, що користувачі сервісу підтримали чотири із п'яти пропозицій, винесених на голосування.

Зокрема, проголосували за перейменування станції метро "Дружби народів" на "Зверинецьку" (76%), а "Площі Льва Толстого" - на "площу Українських Героїв" (83%). Водночас, кияни підтримали перейменування вулиці Льва Толстого на честь гетьмана Павла Скоропадського.

Щоб уникнути дублювання назв, пропонували також перейменувати вулицю Павла Скоропадського у Печерському районі на честь колишнього міського голови Києва Олександра Омельченка. Цю пропозицію кияни не підтримали, за проголосувало лише 26%.

88% учасників голосування погодилися на те, щоб бульвар Перова став Воскресенським проспектом, а проспект Визволителів отримав назву на честь українського художника та співзасновника Української академії мистецтв Георгія Нарбута.

Також 90% підтримали пропозицію дати майбутній станції метро, яка мала називатися "Проспект Правди", назву "Варшавська" (станція розташовуватиметься поруч із Варшавським житловим масивом).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися