Генерал Наєв оцінив загрозу повторного наступу з Білорусі

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв оцінив загрозу можливого наступу противника з території Білорусі найближчим часом

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв оцінив загрозу можливого наступу противника з території Білорусі найближчим часом.

За його словами, угруповання білоруських військ уздовж кордону з Україною ні в кількісному, ні в якісному відношенні не змінилося. Він зазначив, що у Білорусі недостатньо військ, щоб увірватися на територію нашої країни.

"Станом на сьогоднішній день ситуація на території Білорусі не носить безпосередньої загрози будь-яких сухопутних дій проти України. Ми постійно перебуваємо у спілкуванні з іноземними партнерами. Працює і наша розвідка. Бачимо, що зараз угруповання білоруських військ уздовж кордону з Україною ні в кількісному , в якісному відношенні не змінилися ", - заявив генерал .

Нагадаємо, що в озброєні Сили України готуються до оборони української столиці та Київської області від можливого настання окупантів із території Білорусі. Про це стало відомо із повідомлення командувача силами та засобами оборони Києва генерала Олександра Павлюка.

За його словами, ЗСУ продовжують системну підготовку до захисту північного кордону — напередодні завершено спільне штабне тренування 120-ї окремої бригади територіальної оборони з підлеглими військовими частинами у смузі оборони поблизу ділянки кордону з Білоруссю.

Проведено роботу щодо вдосконалення взаємодії між нижчим та вищим штабами. Перевірено практичні навички, вміння та злагодженість дій у роботі офіцерів управління та підлеглого особового складу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися