Бізнес російського олігарха під Києвом знову переписали, щоб уникнути конфіскації

Російський олігарх Міхаіл Гуцерієв надає постійну підтримку російській владі

Міхаіл Гуцерієв, російський олігарх, який перебуває під українськими санкціями, вкотре переписав свій бізнес в Україні, щоб уникнути конфіскації. Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на розслідування "Trap Aggressor".

Сучасний логістичний складський комплекс площею 80 000 квадратних метрів під Києвом, який міг бути конфіскований на потреби України, 12 грудня 2022 року був переоформлений на турецького бізнесмена Догана Месута.

Міхаіл Гуцерієв - російський олігарх, основний акціонер компанії "Сафран", яка володіє компаніями "Роснефть", НК "Нефтіса", "Російське вугілля" та "Моспромстрой". Санкції на олігарха були введені у жовтні минулого року.

Логістичний складський комплекс в Київській області належить компанії "МЛП-Чайка". Раніше, у серпні 2022 року, Печерський районний суд наклав арешт на ці складські об'єкти. За даними слідства, "МЛП-Чайка" входить до складу російської корпоративної структури "Международное логистическое партнерство", яка належить до бізнес-групи "Сафмар", що безпосередньо підконтрольна Гуцерієву.

Встановлено, що Міхаіл Гуцерієв завжди підтримував російську владу, зокрема силові структури, та був нагороджений численними державними нагородами і відзнаками російської федерації.

Також було встановлено, що за кілька років до арешту майно спочатку було передано іншій особі, українці Вікторії Кущ. Правозахисник із "МЛП-Чайка" запевняв, що Кущ отримала численні подяки від українських військових, ТРО та Національної поліції, і що кошти за діяльність компанії використовують для підтримки конституційного ладу України. Пізніше суд задовольнив клопотання компанії та постановив, що арешт майна був необґрунтованим.

Однак журналісти "Trap Aggressor" довели, що Вікторія Кущ з 2014 року проживає в рф та має зв'язки з російським олігархом Гуцерієвим. Після виходу розслідування журналістів в реєстрі юридичних осіб з’явились зміни. Бенефіціаром компанії російського олігарха став громадянин Туреччини Доган Месут.

В умовах війни з'являються люди, які хочуть набити свої кишені, нажившись на ній за рахунок людського горя чи чужого імені. Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко розповів про новий випадок цинічного шахрайства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися