У Київській області очікується суттєве потепління: прогноз погоди

В українській столиці та на території Київської області 16 січня очікується суттєве покращення погодних умов порівняно з минулим тижнем

В українській столиці та на території Київської області 16 січня очікується суттєве покращення погодних умов порівняно з минулим тижнем. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала відома синоптик Наталія Діденко.

За її словами, синоптики прогнозують хмарну погоду і без опадів, проте синоптичний тиждень розпочнеться сильним вітром.

За даними Укргідрометцентру, у Києві 16 січня дме південно-східний вітер 7-12 метрів за секунду. Діденко радить уникати тривалого перебування під хиткими конструкціями та старими скрипучими тополями.

У вівторок, 17 січня, у Києві вдень повітря прогріється до 7 градусів тепла. Подекуди пройдуть невеликі дощі. А в середу, 18 січня, буде ще тепліше. Цього року не тріщатимуть морози і на Водохреща. Надалі – потепління з піком до 7-10 градусів тепла 18-19 січня. З наступне похолодання почнеться орієнтовно з 23-24 січня.

Нагадаємо, що з тало відомо, коли закінчаться зимові канікули в школах Київської області та української столиці — діти відпочиватимуть практично до кінця січня, хоча стандартний графік передбачав їхню тривалість лише до 8 січня.

У мерії Києва повідомлялося, що у навчальних закладах під час канікул підтримуватимуть опалення у мінімальному режимі виключно для підтримки системи. Що стосується вчителів, то їм дозволили брати за бажанням на час канікул оплачувану відпустку.

Також у разі надзвичайної ситуації у столиці частину шкіл планували використати для роботи пунктів обігріву.

Під час цього навчального року учні Київської області відпочиватимуть від навчання значно довше. Канікули у школах області тривають три-чотири тижні, оскільки 99% навчальних закладів перенесли осінні канікули на зиму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися