Росіяни можуть обстрілювати Київ балістичними ракетами С-400: деталі від ЗСУ

Російські окупанти можуть обстрілювати українську столицю балістичними ракетами із наземного комплексу С-400

Російські окупанти можуть обстрілювати українську столицю балістичними ракетами із наземного комплексу С-400 — Збройні Сили України не мають коштів для поразки ракет подібного типу. Про це повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За його словами, ці ракети летять з великої відстані і потрапляють. Чим більша дальність, тим більша неточність. Він також прокоментував останній обстріл, якому ЗС РФ зазнали української столиці.

Він зазначив, що ця ЗРК могла бути заздалегідь підтягнутою до кордону з півночі країни, підготовка була вночі. Швидкість ракети С-400 – понад 4000 км/год, С-300 – понад 3000 км/год. Був обстріл саме цими ракетами – С400 чи С300. Було 1-2 хв. від пуску до вибухів.

Гнат також додав, що загроза повторної атаки Києва ракетами класу С-300 чи С-400 зберігається.

Нагадаємо, що до командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв оцінив загрозу можливого наступу противника з території Білорусі найближчим часом.

За його словами, угруповання білоруських військ уздовж кордону з Україною ні в кількісному, ні в якісному відношенні не змінилося. Він зазначив, що у Білорусі недостатньо військ, щоб увірватися на територію нашої країни.

"Станом на сьогоднішній день ситуація на території Білорусі не носить безпосередньої загрози будь-яких сухопутних дій проти України. Ми постійно перебуваємо у спілкуванні з іноземними партнерами. Працює і наша розвідка. Бачимо, що зараз угруповання білоруських військ уздовж кордону з Україною ні в кількісному , в якісному відношенні не змінилися ", - заявив генерал .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися