У КМВА розповіли, чому у Києві превентивно відключають світло

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чому в українській столиці превентивно відключають світло перед ракетними ударами російських окупантів по критичній інфраструктурі

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чому в українській столиці превентивно відключають світло перед ракетними ударами російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба КМВА.

Повідомляється, що через ракетну загрозу в столиці вводять екстрені відключення світла — це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ракети супротивника досягнуть своїх цілей.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії ДТЕК попередили про погіршення ситуації з відключеннями електроенергії в українській столиці через останні удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив директор компанії Дмитро Сахарук у ефірі національного телемарафону.

За його словами, ґенерація, на жаль, суттєво зменшилася. Це частково пов'язано з підготовкою до обстрілів, але оскільки пошкодження оцінюються як значні, слід готуватися, що на українців чекають важкі дні, а, можливо, й тижня, щоб частково відновити все пошкоджене.

Сахарук прогнозує — зважаючи на складність ситуації, є всі підстави стверджувати, що Україні будуть не тільки планові відключення світла, а й аварійні. І така ситуація триватиме не один день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися