У Білорусі розпочалися авіаційні навчання окупантів: тривог може стати більше

На території Білорусі 16 січня розпочалися авіаційні навчання російських окупантів та армії РБ, які триватимуть до 1 лютого.

На території Білорусі 16 січня розпочалися авіаційні навчання російських окупантів та армії РБ, які триватимуть до 1 лютого. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували пропагандистські ресурси режиму Олександра Лукашенка.

Відомо, що це буде комплекс заходів щодо підготовки білоруської та російської авіації щодо виконання відповідних бойових завдань. Для проведення навчань будуть задіяні аеродроми та полігони на території Білорусі, де пліч-о-пліч або крилом до крила діятимуть авіаційні військові частини російських підрозділів та військ РБ.

Під час навчань відпрацьовуватиметься ведення повітряної розвідки, відбиття ударів з повітря та авіаційне прикриття важливих об'єктів та комунікацій — через це кількість повітряних тривог у Києві може збільшитись.

Нагадаємо, що російські окупанти можуть обстрілювати українську столицю балістичними ракетами з наземного комплексу С-400 — Збройні Сили України не мають коштів для поразки ракет подібного типу. Про це повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За його словами, ці ракети летять з великої відстані і потрапляють. Чим більша дальність, тим більша неточність. Він також прокоментував останній обстріл, якому ЗС РФ зазнали української столиці.

Він зазначив, що ця ЗРК могла бути заздалегідь підтягнутою до кордону з півночі країни, підготовка була вночі. Швидкість ракети С-400 – понад 4000 км/год, С-300 – понад 3000 км/год. Був обстріл саме цими ракетами – С400 чи С300. Було 1-2 хв. від пуску до вибухів.

Гнат також додав, що загроза повторної атаки Києва ракетами класу С-300 чи С-400 зберігається.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися