В Yasno розповіли про ситуацію з відключеннями світла у Києві

Що відомо про обмеження електропостачання в столиці

У Києві посилили обмеження щодо електропостачання після останньої ракетної атаки. Про це розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

За його словами, в понеділок, 16 січня, на Київ подали 974 МВт з необхідних 1600.

"Ішли на межі графіку, відключали в усіх сірих зонах. Ситуація продовжує бути складною і обмеження зараз - це єдина можливість не зробити все ще гірше", — заявив Коваленко.

Посадовець пояснив, що атомні електростанції були основним джерелом, вони виробляли великі обсяги електроенергії, але є негнучкими і не можуть швидко реагувати на зміни у попиті.

"Зараз атомна генерація працює не в повну міру через те, що ЗАЕС не віддає електроенергію в мережу. І цей брак компенсувати неможливо", — наголосив експерт.

Теплова генерація зазвичай використовується якраз для швидкого балансування генерації та споживання, але зараз в Україні пошкоджені і ТЕС.

"Тому намагаються використовувати гідроелектростанції, та, як знаємо, вони потребують часу на відновлення. Тобто коли кажемо, що ситуація вкрай нестандартна, так і є", — пояснив генеральний директор Yasno.

Енергосистема по всій Україні єдина та якщо не працює декілька блоків електростанції на заході країни, то обмеження стосуватимуться однаково усіх регіонів.

"І світло-сірі зони графіку зараз найшвидше означають відключення. Всі сили енергетиків зараз направлені на відновлення. Ремонти тривають. Тому варто бути терплячими", — підсумував Коваленко.

Зараз у Києві та Київській області ввели екстрені відключення світла, графіки поки що не діють.

Нагадаємо, в Дарницькому районі Києва уламками ракети пошкоджено два автомобіля, потерпілих немає. У столиці уламки російської ракети влучили в музей Пирогово. Киян закликали не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кількох районах Києва та в регіоні внаслідок ракетних атак російських окупантів є пошкодження. У Голосіївському районі столиці сталася пожежа на нежитловому об‘єкті внаслідок ворожої атаки на столицю.

Внаслідок останньої ракетної атаки в Київській області пошкоджено 28 приватних будинків. Понівечені дахи та вікна, без постраждалих. На об’єкті критичної інфраструктури пожежа локалізована. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися