У Києві може з'явитися вулиця імені Вахтанга Кікабідзе: подробиці

В українській столиці може з'явитися вулиця на честь знаменитого грузинського співака та актора Вахтанга Кікабідзе, який помер 15 січня

В українській столиці може з'явитись вулиця на честь знаменитого грузинського співака та актора Вахтанга Кікабідзе, який помер 15 січня. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради.

Відомо, що зареєстровано петицію про перейменування вулиці Бойчука (Кіквідзе) на вулицю Кікабідзе. Автор ініціативи — Андрій Дем'яненко зазначає, що багато киян знають вулицю Бойчука саме як вулицю Кіквідзе і так продовжують її називати.

На його думку, фонетична спорідненість грузинських прізвищ Кіквідзе-Кікабідзе сприятиме тому, що нова назва об'єкта буде легко сприйматися городянами.

Крім того, киянин пропонує на цій вулиці поставити невелику пам'ятку знаменитому Бубі, як часто називали Вахтанга Кікабідзе.

Легендарний актор, співак режисер і політичний діяч, депутат грузинського парламенту, заслужений артист України Вахтанг Кікабідзе помер 15 січня 2023 року у Грузії у віці 84 років.

Кікабідзе жорстко засуджував криваву війну, яку Росія розв'язала 24 лютого.

Дії окупантів в Україні відомий артист назвав геноцидом. З 2008 року Кікабідзе не відвідував Росію через її вторгнення до Грузії. Також він відмовився від російського ордена Дружби.


Читайте также