У ЗСУ розповіли, чи можливий повторний десант РФ з Білорусі на Київ

Спікер Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів, чи можливий повторний десант російських окупантів на околиці української столиці, як це було 24 лютого

Спікер Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів, чи можливий повторний десант російських окупантів на околиці української столиці, як це було 24 лютого. Про це розповів під час виступу в ефірі національного телемарафону.

За його словами, повторення десантної операції на околицях Києва – сьогодні зовсім нереалістичний сценарій.

"Тоді ми не очікували такого зухвалого ходу від Росії. Тоді не вдалося захопити, не вдасться і зараз. Тепер пролетіти просто так у столицю і висадити десант із ІЛ-76 не вдасться жодним чином, і до кордону не вдасться долетіти. Тут можна спати спокійно ", - додав спікер.

Нагадаємо, що російські окупанти, швидше за все, обстріляли українську столицю із зенітно-ракетного комплексу з території РФ, а не з Білорусі — йдеться про ракетний удар вранці 14 січня. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікували аналітики моніторингової групи "Беларуски Гаюн".

Моніторингова група зазначила, що 14 січня так і не отримала жодного повідомлення про запуск ракет із території Білорусії. Також не було повідомлень і про проліт ракет від мешканців прикордонних районів із Білоруссю із Київської та Чернігівської областей.

"Якщо припустити, що запуск ракети із ЗРК С-400 вранці 14 січня дійсно був здійснений з аеродрому в Зябрівці, то його чули б тисячі місцевих жителів, адже всього за 10 км звідти - густонаселений Гомель (там живе близько 500 000 осіб), а довкола самого аеродрому – десятки сіл. Але, повторимося, нам не надійшло повідомлень не лише про запуск, але навіть про звуки, які були б на нього схожі”, – йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися