У Києві стартувало опитування щодо реального стану україномовності у столиці

Киянам пропонують пройти опитування у застосунку "Київ Цифровий"

У додатку "Київ Цифровий" запустили опитування для дослідження розвитку української мови у столиці. Про це повідомляє КМДА, передають "Коментарі".

У рамках розвитку Міської концепції розвитку української мови та створення україномовного середовища в усіх сферах суспільного життя Києва, місто пропонує взяти участь в опитуванні у застосунку "Київ Цифровий".

Метою цього опитування є проаналізувати громадську думку щодо реального стану україномовності в Києві та визначити основні інструменти, які місто може запропонувати кожному, хто бажає вивчити українську мову.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, наразі в місті реалізовується низка громадських ініціатив, зокрема тренінги та курси з вивчення української мови. Однак місцева влада працює над більш ретельним аналізом потреб мешканців столиці та визначенням пріоритетів для кожної окремої цільової аудиторії.

Приєднатися до дослідження може будь-який користувач "Київ Цифровий" з наявним BankID. Опитування триватиме до 31 січня.

Нагадуємо, що важливі для Києва об'єкти тепер можна побачити у форматі доповненої реальності. Туристично-культурний хаб "Київ Цифровий" презентував проєкт, за допомогою якого можна побачити важливих для Києва постатей у форматі АR.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися