У під'їздах Києва з'явилися накази про мобілізацію: влада дала пояснення

Роздруковані оголошення про мобілізацію з'явилися у під'їздах деяких житлових будинків столиці

Оскільки в Україні діє воєнний стан і триває мобілізація, військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років продовжують закликати на службу до армії. У рамках проведення мобілізаційних заходів, у кількох районах Києва почали з'являтися друковані оголошення про обов’язкову явку військовозобов'язаних до районних військкоматів до кінця січня. Київська міська військова адміністрація дала роз'яснення  ситуації, повідомляє "Телеграф".

Відповідна інформація та сам документ, який викликав багато запитань у жителів столиці, поширився серед столичних онлайн-спільнот. У Голосіївському районі міста Києва, в деяких житлових будинках невідомі розвісили роздруківки з законом про загальну мобілізацію в Україні та з інформацією про те, що військовозобов'язаним наказано прибути в районні військкомати до 31 січня.

Журналісти "Телеграфу" попросили у представників КМВА прокоментувати ситуацію. У відповідь на звернення у КМВА повідомили, що, ймовірно, накази розвісили представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, адже доносити до громадян важливу інформацію - це і є робота ТЦКСП.

"Це звичайна робота ТЦКСП. Не варто сприймати такі оголошення в іншому контексті", - пояснили у КМВА.

У листопаді в Міністерстві оборони України розповіли, чи посилюватиметься мобілізація в Києві та інших містах. Заступник Міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що в Україні не планують запроваджувати додаткову хвилю мобілізацію, оскільки у Збройних Силах України є достатньо покликаних громадян. Вона зазначила, що перебіг мобілізації залежатиме виключно від ситуації на фронті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися