У Києві можуть змінити графік відключення світла: деталі від Yasno

В українській столиці 19 січня може змінитися графік відключення світла – енергетики можуть повернути планові обмеження замість екстрених

В українській столиці 19 січня може змінитися графік відключення світла – енергетики можуть повернути планові обмеження замість екстрених. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував генеральний директор енергетичної компанії-постачальника Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, НЕК "Укренерго" знизила орієнтовно на 1,5%-1,6% денні ліміти потужності електропостачання на 19 січня, проте мережеві оператори та енергопостачальник YASNO прогнозують повернення до погодинних графіків у Києві та Київській області.

Коваленко зазначив, що Київ, який пройшов із екстреними відключеннями, наблизився до стабілізаційних.

"Орієнтуємося, що місто включається до них", - написав він, зазначивши при цьому, що відключення все-таки відбуватимуться у світло-сірій зоні графіка, що допускає і наявність світла, і його відсутність.

Зі свого боку ДТЕК, чиї оператори системи розподілу працюють у Києві та Київській області, підтвердив у телеграм-каналі названі Коваленком показники, додавши, що на ніч столиця отримає 593 МВт.

Щодо Київської області, в якій діють екстрені відключення, то згідно з повідомленням ДТЕК, ліміт на день становитиме 693 МВт і на ніч 703 МВт.

"Такі ліміти дозволяють проводити завтра відключення у стабілізаційних графіках", - зазначив ДТЕК.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алла

19 січня 2023, 21:22

Почему распределение электроэнергии такое не справедливое, по проспекту Науки ( остановка Маршальская) во всех новостройках, с момента войны не разу не отключали свет( от слова совсем), 300 метров от нашего- дома в домах 5 этажей, с газом тоже не разу не отключали, может наши дома подключите к их трансформаторам ( проспект Науки, 88, 88- а, 90, 94/5???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися