На Київщині змінили спосіб оплати за воду: що потрібно знати

У Бучі на території Київської області змінять спосіб оплати водопостачання для місцевих жителів

У Бучі на території Київської області змінять спосіб оплати водопостачання для місцевих жителів – з 1 січня КП "Бучасервіс" починає нараховувати плату за воду. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міський голова Бучі Анатолій Федорук.

За його словами, водоканал як підрозділ "Бучасервіс" фактично утворився та розпочав роботу після звільнення міста у квітні 2022 року.

"Війна ще раз показала, що у громади має бути власне підприємство з водопостачання та водовідведення", - йдеться у повідомленні.

КП "Бучасервіс" утримало ситуацію з водою та каналізацією минулого року, тому вдалося швидко відновити водопостачання, відремонтувати труби та каналізаційно-насосні станції, оновити парк техніки та розпочати модернізацію. Також підприємство отримало всі необхідні дозволи та готове до повноцінної роботи.

Нагадаємо, що в українській столиці можуть надовго відключити водопостачання через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі — у Київській міській державній адміністрації розповіли, де можна буде набрати воду. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби КМДА.

Відомо, що у столиці збільшили кількість генераторів для підключення бюветів за тривалого блекауту. Загалом у місті працює понад 170 бюветних комплексів, більшість із них забезпечені джерелами альтернативного харчування. Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, наразі вже 137 бюветів можуть бути підключені до генераторів. Загалом у столиці працює понад 170 бюветних комплексів, роботою яких займається спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство "Київводфонд".

На сайті підприємства розміщено карту бюветів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися