У Києві створять публічні точки з безкоштовним Wi-Fi

Wi-Fi-зони забезпечать доступ до Інтернету протягом 2-4 годин у разі відключення електроенергії

Найбільший фіксований оператор в Україні "Укртелеком" запустить мережу безкоштовних публічних зон Wi-Fi у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові, які надаватимуть доступ до Інтернету протягом 2-4 годин під час відключень електроенергії. Про це повідомив генеральний директор компанії Юрій Курмаз в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Проаналізувавши різні сценарії блекауту, "Укртелеком" вирішив відкрити мережу безкоштовних публічних зон Wi-Fi у п'яти містах, де кілька років тому модернізував свою інфраструктуру і встановив активні вуличні шафи (MSAN - мультисервісна платформа доступу. Це пристрій, що з'єднує абонентську лінію з ядром мережі - ІФ-У).

Курмаз розповів, що мова йде про "сірі шафи" на вулицях, які відомі багатьом мешканцям цих міст. На них будуть встановлені відповідні наклейки з інформацією.

У Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові та Харкові буде встановлено понад 700 публічних Wi-Fi-зон. Найближчим часом компанія готується анонсувати цей проект.

Нагадуємо, що для того, щоб люди могли отримати зв'язок, підзарядити гаджети, зігрітися, влада запустила мережу Пунктів Незламності. А щоб було швидше та зручніше їх знайти, розробили та запустили спеціальний бот-помічник: @nezlamnistbot. Тут можна отримати інформацію про роботу пунктів, їх адреси та послуги, які там можна отримати.

Читайте также