У Київській ОВА обговорили перспективи розвитку індустріальних парків

У Київській обласній військовій адміністрації відбулась форсайт-сесія щодо перспектив розвитку індустріальних парків у регіоні

Сьогодні, 20 січня, у Київській ОВА було організовано форсайт-сесію щодо перспектив розвитку індустріальних парків у столичному регіоні. На заході обговорювалися можливі шляхи співпраці індустріальних парків Київської області для вирішення спільних проблем, залучення грантових коштів для створення власних екосистем, представлення консолідованих позицій на різних рівнях влади тощо. Про це повідомляє Київська ОВА, передають "Коментарі".

В окремих робочих групах учасники визначили ключові проблеми та фактори, що впливають на розвиток індустріальних парків в Україні в сучасних умовах. Було оцінено можливі сценарії розвитку, що виникають під впливом цих факторів, та обговорено найбільш прийнятні сценарії розвитку індустріальних парків. Крім того, окреслено роль держави та визначено необхідні заходи підтримки, такі як механізми фінансово-кредитної допомоги для будівництва нових індустріальних парків та промислових підприємств, а також для модернізації існуючих.

Зокрема, під час форсайт-сесії були розглянуті наступні теми:

- Як зміниться функціонування українських індустріальних парків зараз та в післявоєнний період.

- Спільне майбутнє індустріальних парків України: командна робота та спрямування змін у правильному напрямку.

- Очікування щодо впливу державної політики у сфері розвитку індустріальних парків.

- Роль міжнародної технічної допомоги та спільних проектів з іноземними партнерами у післявоєнній відбудові та розвитку.

- Можливість об'єднання індустріальних парків Київської області та створення неприбуткової громадської спілки.

Представники індустріальних парків Київської області також підписали спільний лист з пропозиціями щодо вирішення нагальних питань та проблем розвитку, який було направлено до Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Нагадуємо, що в в Бучі в рамках діалогу "Консолідація зусиль" відбулася зустріч представників Мінекономіки України, Київської ОВА та міжнародних організацій із підприємцями регіону.

Під час діалогу учасники окреслили проблеми, які існують для бізнесу в умовах воєнного часу, та обговорили подальші перспективи розвитку бізнесу в регіоні.

Читайте также