У Києві під час повітряної тривоги врятували козулю (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про порятунок дикої тварини

У Києві під час повітряної тривоги на житловому масиві "Теремки" помітили косулю. Відео прогулянки дикої тварини оприлюднили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, передають "Коментарі".

"Європейська козуля – ссавець родини оленевих. Схоже, тварина могла випадково потрапити до людей із Національного природного парку "Голосіївський", який знаходиться недалеко від одного зі спальних районів Києва", — заявили в Міндовкілля.

У відомстві зазначили, що дикі тварини особливо страждають під час війни та їм невідомо, що таке повітряна тривога. В Національному природному парку "Голосіївський" розповіли, що люди, які помітили козулю, викликали Kyiv Animal Rescue Group. Волонтери оперативно відловили козулю і випустили на територію Голосіївського парку.

"Ми зв'язалися з організацією, щоб дізнатися координати, а також з зоологом, щоб зрозуміти, як парк може допомогти тварині вижити та адаптуватися. Сьогодні, недалеко від місця випуску козулі, облаштовано солонець і наші співробітники будуть приглядати за ним та за цією місциною, щоб нічого не трапилось", — повідомили в НПП "Голосіївський".

Нагадаємо, в Голосіївському парку Києва виявили масштабну незаконну порубку дерев. Техніку браконьєрів вилучили та доставили на штраф майданчик. В заповіднику продовжують слідкувати за ситуацією та закликали поважати природу і дотримуватись українського законодавства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі рятують білого тигра, якого евакуювали з Харківської області. Хижак потрапив до Центру порятунку диких тварин в надтяжкому стані. Тигр був хворий та слабкий, шерсть в деяких місцях зовсім випала. Знесилена та налякана тварина кидалася на їжу з неймовірною жагою. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон у Центрі порятунку диких тварин.

Дивіться також фото з життя чорних лебедів взимку в Київському зоопарку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися