У КМДА розповіли, які будівлі Києва відновлять у 2023 році (Список)

У Київській міській державній адміністрації розповіли, які будівлі в українській столиці відновлять 2023 року — йдеться про споруди, які були зруйновані атаками російських окупантів

У Київській міській державній адміністрації розповіли, які будівлі в українській столиці відновлять 2023 року — йдеться про споруди, які були зруйновані атаками російських окупантів.

Відомо, що у столиці завершили роботи з відновлення 11 із 17 багатоповерхових житлових будинків, які пошкодили росіяни. Ще у шести відновлювальних роботах місто планує завершити у першому півріччі 2023 року.

З весни у столиці працювала комісія та за результатами обстеження фахівці встановили 17 найбільш пошкоджених житлових багатоповерхівок. За даними Департаменту економіки та інвестицій, у 2022 році на технічну експертизу та відновлення цих 11 будинків із резервного фонду бюджету Києва було направлено 407,5 млн. грн.

На поновлення ще шести будинків у міському бюджеті передбачено 159,5 млн. грн. Відновлюватимуть житлові споруди за адресами: вул. Глибочицька, 13, секція 7; вул. Глибочицька, 13, секція 3; просп. Свободи 8/28; вул. Межова, 24; вул. Межова, 26; вул. Остапа Вишні, 7. Крім того, станом на початок січня 2023 року у Києві відновлено 121 із 145 об'єктів соціальної інфраструктури, пошкоджених внаслідок бойових дій.

Цього року відновлювальні роботи планується продовжити в закладі дошкільної освіти комплексного типу (спеціального) № 435 у Подільському районі, Національному музеї "Київська картинна галерея" та Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків у Шевченківському районі, у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у Голосіївському районі, а також у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва по вул. Жилянській.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися