Гендиректор YASNO пояснив, як у Києві розподіляється світло

Розподіл світла в Києві, на думку Сергія Коваленка, можна вважати нормальним

23 січня українська столиця працювала в рамках графіків відключень світла. На сьогодні, 24 січня, "Укренерго" надав нові обмеження споживання електроенергії у Києві - вдень 981 МВт та вночі 642 МВт. Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко поділився даними щодо роботи мереж "ДТЕК Київські регіональні електромережі" у столиці на своїй сторінці у Facebook та опублікував відповідну інфографіку.

Повідомляється, що щодня НЕК "Укренерго" інформує операторів систем розподілу кожної області про ліміт обсягів електроенергії. Після цього оператори розподільчих мереж повинні рівномірно розподілити електроенергію між споживачами.

У Києві всі споживачі (крім об'єктів критичної інфраструктури) поділяються на три групи. Це відображено у графіках стабілізаційних відключень. Кожна група поділяється на 10 підгруп або груп ліній. Як групи, так і підгрупи формуються відповідно до потужності, а не до кількості будинків. Наразі кожна черга має потужність приблизно 35-45 МВт.

Як пояснив Коваленко, на інфографіці окремі стовпчики є групами ліній. Числа на стовпчиках - це відсоток часу, протягом якого електроенергія подавалася на ці підгрупи протягом останнього тижня. Інфографіка показує, що відключення досить рівномірно розподілені між підгрупами.

Коваленко зазначив, що, звичайно, існують певні відмінності, але загалом різниця між підгрупами невелика. Беручи до уваги кількість споживачів, локальні аварії та інші деталі, розподіл світла, на думку гендиректора YASNO, можна вважати нормальним.

Нагадуємо, що на Київщині анонсували масштабні відключення світла. З метою підвищення надійності електропостачання та попередження аварій в електричних мережах ДТЕК буде проводити ремонтні роботи у мережах Вишгородського району.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися