Голубів миру з новорічної ялинки в Києві продали, щоб допомогти ЗСУ

Прикраси продали на благодійному розпродажі, щоб зібрати кошти на підтримку українських військових

Голубів миру з "Ялинки незламності" в Києві продали на благодійному онлайн-розпродажі, щоб зібрати кошти для українських військовослужбовців. Всі виручені кошти будуть передані на "Армію дронів". Безпілотники допомагають Збройним Силам України моніторити ситуацію на фронті. Про це Суспільному повідомив Ігор Добруцький, голова компанії Folk Ukraine, яка традиційно організовує новорічне свято на Софійській площі в Києві.

Цього року ялинку в Києві прикрашали 100 ексклюзивних голубів. Після демонтажу новорічного дерева на головній площі столиці автори проекту вирішили провести благодійну акцію. Всі прикраси були розпродані за два дні.

Організатори оцінили вартість одного голуба в 500 гривень, але покупці могли надіслати більше коштів, якщо мали бажання. Як правило, всі надсилали більшу суму, ніж встановлена ціна. Організатори цієї благодійної акції не підраховували, яких покупців було більше - українських чи іноземних.

Загалом вдалося зібрати 60 000 гривень. Ігор Добруцький визнає, що це невелика сума в глобальному вимірі, але це все ж таки корисний внесок.

Нагадуємо, що у Києві до кінця січня включно працюють 17 пунктів прийому новорічних дерев, куди можна здати ялинки на екологічну утилізацію. В пунктах утилізації хвойні дерева подрібнюють на щепу. Потім цей перероблений матеріал використовують для мульчування лунок вічнозелених рослин. Взимку мульча допомагає захистити ґрунт від промерзання, а влітку – зберегти водний баланс.

Читайте также