Відключення світла у Києві: більшість магазинів обладнають генераторами

Більшість продуктових магазинів в українській столиці обладнають електричними генераторами, щоб мешканці могли купити продукти під час вимкнення електроенергії

Більшість продуктових магазинів в українській столиці обладнано електричними генераторами, щоб жителі могли купити продукти під час відключень електроенергії. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Асоціації рітейлерів України.

Відомо, що до кінця січня 2023 року ритейлери планують збільшити кількість автономних магазинів: міні-маркетів – на 3%, супермаркетів – на 26%. Таким чином, до лютого буде додатково обладнано ще 546 магазинів.

Асоціацією було опитано 15 провідних торгових мереж в Україні, серед яких великі гіпермаркети та супермаркети, а також магазини формату "біля дому".

Так, до кінця грудня 2022 року близько половини продовольчих магазинів було обладнано генераторами, при цьому автономними були 96% гіпермаркетів, 65% міні-маркетів та 46% супермаркетів.

Крім того, частина магазинів також функціонує як "пункти незламності".

За даними Асоціації, до кінця січня 2023 року рітейлери планують збільшити кількість автономних магазинів: міні-маркетів – на 3%, супермаркетів – на 26%.

Таким чином, до лютого будуть додатково обладнані ще 546 магазинів, загальна кількість автономних торгових точок зросте на 20,3%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися