Переселенці з Києва можуть залишитись без виплат від держави: деталі

Мешканці української столиці, які були змушені залишити місто через повномасштабне вторгнення Росії та осіли в інших містах, можуть втратити соціальні виплати з боку держави

Мешканці української столиці, які були змушені залишити місто через повномасштабне вторгнення Росії та осіли в інших містах, можуть втратити соціальні виплати з боку держави. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відомо, що до євляни, які через повномасштабну російську агресію були змушені виїхати зі столиці, можуть залишитися без соціальних виплат від держави.

Це тому, що більше не вважатимуться внутрішньо переміщеними особами, на території постійного проживання яких ведуться або можуть відбуватися бойові дії чи будинки яких перебувають в окупації.

Виплати киянам, які отримували допомогу як ВПО, припиняться відповідно до порядку надання допомоги, затвердженого постановою уряду №332 від березня 2022 року.

У документі зазначено, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам виплачується мешканцям усіх територій, включених до переліку, якщо для них не визначено дату завершення бойових дій (дати припинення бойових дій) або тимчасової окупації.

Немає підстав для отримання надбавок від держави та держслужбовці, які працюють у Києві. Хоча до зміни переліку вони отримували додаткові виплати через незручності, викликані війною та ризики для життя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Геннадий

26 січня 2023, 14:29

Значит ракеты и дроны летящие на Киев уже не в счёт?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися