Під Києвом врятували знесилених війною коней з Донбасу (ВІДЕО)

Історію порятунку розповіли волонтери

В Центрі порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, врятували знесилених коней, яких вивезли з зони бойових дій на Донбасі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

"Ці коні стали жертвами російського тероризму. Семеро якраз мали бути евакуйовані з Вугледара на Донеччині до Івано-Франківська, але змучені війною тварини ледь доїхали до Києва, троє попадали від знесилення", — повідомили в Центрі порятунку диких тварин.

Фахівці організації негайно почали надавати коням екстрену медичну допомогу, ставити крапельниці та рятувати від смерті. Попри це один кінь все ж помер, а прогнози для ще двох украй невтішні.

Племінні коні української породи Новоалександрівські ваговози жили в невеличкому місті Вугледар, розташованому поблизу Донецька між гарячими точками Мар’їнкою та Великою Новосілкою на лінії фронту. Тварини перебували в племінному репродукторі під обстрілами, тому знаходились постійно в сильному стресі та виснаженні.

Нагадаємо, в Голосіївському парку Києва виявили масштабну незаконну порубку дерев. Техніку браконьєрів вилучили та доставили на штраф майданчик. В заповіднику продовжують слідкувати за ситуацією та закликали поважати природу і дотримуватись українського законодавства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі рятують білого тигра, якого евакуювали з Харківської області. Хижак потрапив до Центру порятунку диких тварин в надтяжкому стані. Тигр був хворий та слабкий, шерсть в деяких місцях зовсім випала. Знесилена та налякана тварина кидалася на їжу з неймовірною жагою. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон у Центрі порятунку диких тварин.

Дивіться також фото з життя чорних лебедів взимку в Київському зоопарку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися