У Києві можуть розгорнути мобільні госпіталі: потрібні сотні мільйонів гривень

Мобільні госпіталі дозволять створити додаткові 500 місць для хворих на коронавірус

Епідемія коронавірусу в Києві не вщухає. Статистика показує зростання випадків захворювання з кожним днем. І, хоча вільних місць в лікарнях поки вистачає, влада розглядає можливість створення тимчасових мобільних госпіталів.

Києву для організації тимчасових госпіталів необхідно 245 мільйонів гривень. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в п'ятницю, 30 жовтня, передає "Кореспондент".

Нові місця для хворих коронавірусів киян дозволять створити додаткові 500 ліжок. Міністр також назвав можливі місця, де розташують тимчасові госпіталі.

"Ми отримали інформацію від влади Києва, де вони збираються розміщувати в разі потреби тимчасові мобільні госпіталі - це може бути або виставковий центр, або Палац спорту. Вони розрахували, що їм потрібно 245 млн гривень", - сказав Степанов.

Щоб забезпечити функціонування госпіталів, необхідно задіяти 1200 медичних працівників.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київ залишається в "помаранчевій" зоні карантину. Помаранчева зона забороняє: відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового характеру; діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази і т. д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; роботу спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; діють обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів і не більше 100 осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Котя

15 січня 2021, 08:03

ПИЗДЕШЬ!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися