У Києві та Київській області ввели екстрені відключення світла

Головна причина — загроза ракетної атаки

У Києві, Київській області та ще двох регіонах ввели екстрені відключення світла через загрози ракетних атак. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію групи компаній "ДТЕК".

Енергетики попередили, що через загрозу ракетних атак екстрені відключення світла ввели у Києві, Київській, Дніпропетровській та Одеській області. Через це графіки стабілізаційних відключень електроенергії зараз не діють.

"Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та віримо в ППО", — прокоментували в "ДТЕК".

У Києві та Київській області зараз триває повітряна тривога. Про загрозу потужного ракетного удару по столиці сьогодні, 26 січня, попередили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА). У відомстві наголосили, що протягом дня є висока ймовірність нових атак російських окупантів з повітря. Киян та мешканців регіону закликали не втрачати пильність та прямувати в укриття під час оголошення сигналу повітряної тривоги.

"Жителі Київщини! Загроза масштабної ракетної атаки по всій території Україні. Будьте в укриттях або дотримуйтеся правила "двох стін". Бережіть себе та близьких", — заявили у Київській обласній військовій адміністрації.

Керівник КМВА Сергій Попко розповів, що цієї ночі Київ зазнав чергового повітряного нападу. Російські окупанти атакували столицю кількома десятками безпілотників-камікадзе. В повітряному просторі українські військові збили близько 15 бойових ворожих дронів-шахідів. Обійшлося без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися