У Повітряних силах розповіли, чи варто очікувати другої хвилі ракет на Київ

Юрій Ігнат розповів, що вчора були ознаки того, що ворог готується завдати ракетного удару

Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку, націлену на об'єкти критичної інфраструктури та мирні міста України, зокрема, на українську столицю. Після сьогоднішнього ранкового ракетного удару речник командування Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів нові подробиці в коментарі ТСН.ua.

За словами Ігната, вчора були ознаки того, що ворог готується, бо на ворожих аеродромах спостерігався рух. Вночі були удари безпілотників. Однак, якби Росія мала достатню кількість дронів, ворог запускав би безпілотники щодня, як він це робив у жовтні. Тому зараз можна зробити висновок, що у росіян їх недостатньо. Ігнат припустив, що росіяни запустили дрони, щоб виявити нашу протиповітряну оборону. 

Чи можлива сьогодні друга хвиля ракетної атаки? На це запитання Юрій Ігнат відповів, що не володіє такою інформацією. Проте вже було таке, що близько 17:00 після ранкових обстрілів відбувалася друга хвиля. Що стосується 40 штук "кинджалів", які, як кажуть, залишилися у росіян, то ніхто не знає точної цифри. Вони все ще можуть вироблятися, але в недостатній кількості.

Джерела ТСН в Міноборони не виключають, що атака відбулася з метою "привітати" з днем народження президента Володимира Зеленського, якому вчора виповнилося 45 років.

Нагадуємо, що в Київській області ракета влучила в енергетичний об’єкт. Нічна атака дронами-камікадзе на Київ та Київську область зранку змінилася ракетними ударами. Про наслідки повітряної атаки російських окупантів розповіли у Київській обласній військової адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися