У Києві вимагають припинити забудову та продовження проспекту Григоренка на Осокорках

У Дарницькому районі української столиці активісти вимагають скасувати проект продовження проспекту Петра Григоренка, який проходить через територію екопарку Осокорки

У Дарницькому районі української столиці активісти вимагають скасувати проект продовження проспекту Петра Григоренка, який проходить через територію екопарку Осокорки.

Протягом багатьох років місцеві жителі та активісти боролися проти будівництва цієї території. Активісти екопарку "Осокорки" вимагають скасувати виділення коштів на будівництво нової вулиці. Прокладання нової магістралі через болотисту місцевість екопарку, на їхню думку, покращить позиції ворога у разі повторного наступу на Київ.

"Що робить у цій ситуації КМДА? Дає розпорядження прокласти широку насипну магістраль через найбільш заболочену частину території, що робить її легкопрохідною та створить можливість швидкого та прихованого просування ворога цією територією", - зазначають активісти.

Нагадаємо, що на житловому масиві Осокорки планують побудувати нову вулицю завдовжки три кілометри — йдеться про замовлення проекту будівництва нової вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі міста. Вартість робіт складає 69,38 млн. грн.

Відомо, що будівництво передбачає 4 черги – це створення вулиці та трьох транспортних розв'язок – на її перетині з вул. Колекторна, вул. Проектної та вул. 2.

Підрядник повинен передбачити розміщення пішохідних переходів, велодоріжки з двостороннім рухом, біопереходів, інженерних мереж, зовнішнього освітлення, а також благоустрій та озеленення прилеглої території. Проектанти мають розрахувати кошторисну вартість будівництва та завершити роботу до кінця 2025 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися