Відключення світла у Києві: у "Дія" можна отримати нові лампочки

У додатку "Дія" можна отримати нові лампочки - йдеться про обмін старих лампочок розжарювання на сучасні енергозберігаючі

У додатку "Дія" можна отримати нові лампочки - йдеться про обмін старих лампочок розжарювання на сучасні енергозберігаючі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою додатку.

Відомо, що програму обміну лампочок уряд запустив, щоб знизити навантаження на енергетичну систему країни та скоротити дефіцит електроенергії.

Для обміну лампочок потрібно бути громадянином України 18 , мати паспорт та податковий номер у додатку, принести п'ять справних ламп розжарювання на "Укрпошту".

Щоб залишити заявку в додатку, потрібно зробити кілька кроків: авторизуйтесь у додатку, виберіть Послуги – Обмін лампочок, вкажіть контактний номер телефону та відділення "Укрпошти", в якому хочете отримати лампи, вкажіть тип і кількість світлодіодних ламп, які хочете отримати.

Далі ви отримаєте push-повідомлення з підтвердженням, що у вибраному відділенні потрібна кількість ламп. Із цього моменту є п'ять робочих днів, щоб обміняти лампи на "Укрпошті".

Спочатку послуга буде доступна в обласних центрах (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та Севастополя), а також у містах: Кривий Ріг, Краматорськ та Покровськ. До кінця лютого лампочки надійдуть і в інші міста та села України.

Обмін здійснюється за підтримки Європейського Союзу, який профінансував 30 млн. LED-ламп. Ще 5 млн. ламп надасть уряд Франції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віктор

21 лютого 2023, 14:54

Сьогодні 21.02 вранці прийшло повідомлення в Дії, що моє замолвлення №509729 ГОТОВЕ ДО ВИДАЧІ. Прийшов до відділення 03057 (пр- Перемоги, 45, м. Київ). Працівники повідомили, що лампочки закітчились, порадили завітати через кілька днів. Чому зникла моя заявка - відповісти не змогли. Порадили дзвонити на гарячу лінію Укрпошти. Подзвонив. Відповідь: "ми не контролюємо наявність лампочок. Заходьте час від часу". На питання, чому зникла моя заявка, відповіли, що це до Міністерства цифрової трансформації. Отже висновок: або заявки на лампочки в Дії самі по собі, а Укрпошта сама по собі, або лампочки, які надійшли згідно моєї заявки, були видані іншим. Дуже неприємне враження і від працівників відділення 03057, і посля розмови по гарячій линії. Ніяких вибачень, що так сталось. Не запропоновано передзвонити, коли можна прийти на обмін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися