У КМДА розповіли, що буде у платіжках за воду у тих, хто виїхав

У Київській міській державній адміністрації розповіли, як нараховуватимуть платіжки за водопостачання для тих громадян, які залишили свої будинки на тривалий термін

У Київській міській державній адміністрації розповіли, як нараховуватимуть платіжки за водопостачання для тих громадян, які залишили свої будинки на тривалий термін. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, у власники квартир у столиці, які залишили свої будинки і одержали в платіжках нарахування за воду, якою не користувалися, мають попросити про перерахунок.

Без отримання даних показників за спожите навіть під час війни комунальники нараховують за воду відповідно до норми на квартиру чи споживача. Після повернення до Києва слід порівняти цифри у платіжках із реальними показами лічильника.

"У такому разі робиться звірка і людині роблять перерахунок. Якщо ви вже сплатили, то надлишок коштів перерахується наступного місяця", - повідомив Пантелєєв.

Він також додав, що щонайменше до 31 травня 2023 року місцева влада не підвищуватиме тарифи на газ, тепло та гарячу воду. Згідно з планами "Київводоканалу", вода має дорожчати вже у січні на 23%. Однак у платіжках залишаться ціни на тому ж рівні.

"Столична влада допомагає фінансовим ресурсам підприємствам життєдіяльності, але певна частина цих коштів має компенсуватися за рахунок держави. Так цю проблему можна вирішити", – сказав він, нагадавши, що "Київводоканал" зараз більше витрачає на електроенергію і дорожче платить за реагенти. без сумніву, вимагатиме перегляду тарифів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися