Київ придбав мобільні котельні, які даватимуть тепло протягом тижня

Київ придбав і підготував до роботи 12 пересувних мобільних котелень

Енергетична інфраструктура столиці залишається головною мішенню російських окупантів, а обстріли енергетичних об'єктів не припиняються. Тому місто замовило виготовлення та вже придбало 12 пересувних мобільних котелень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після перевірки роботи однієї з модульних котелень. Вона підключена до теплового пункту однієї зі шкіл столиці.

Повідомляється, що Київ придбав 12 мобільних котелень, які були доставлені КП "Київтеплоенерго". Ще 10 котелень зараз у процесі виготовлення для столиці.

Київ - перше місто в Україні, яке запровадило в роботу мобільні модульні котельні. Ці котельні можуть бути швидко розгорнуті в лікарнях, школах, дитячих садках та інших соціальних об'єктах, коли припиняється теплопостачання. На сьогоднішній день альтернативні джерела тепла встановлені у 50 школах та 20 медичних закладах міста.

Кличко зазначив, що мобільна котельня доставляється на причепі і може бути підключена протягом декількох годин. Для цього треба під'єднати її до центрального теплового пункту закладу. Такі модульні котельні можуть безперервно забезпечувати теплом протягом тижня, навіть якщо централізоване теплопостачання буде відключено на тривалий час. Мобільна котельня може працювати навіть при -30 градусах за Цельсієм і може автоматично дозаправлятися. Такі котельні виробляються в Україні. Їх ціна вдвічі нижча, ніж в Європі.

Також в Ірпені анонсували відкриття першої в Україні газотурбінної електростанції. Перша в Україні газотурбінна електростанція потужністю 1 МВт буде відкрита в Ірпені сьогодні, 31 січня.

Читайте также