Під Києвом копачі піску спричинили екологічне лихо: із берегів вийшла річка

Копачі піску спричинили вихід річки Десна з берегів

У селищі Зазим'я, що в Броварському районі Київської області, через видобуток піску було спричинено вихід із берегів річки Десна. В результаті понад 15 метрів суходолу "забрала" вода. Про це у коментарі "СтопКору" повідомив правозахисник ВГО "Стоп корупції" Роман Литвин.

За його словами, в селі Зазим'я вода "забрала" більш ніж 15 метрів берега через неконтрольований видобуток піску. ТОВ "СОБІ" - компанія, яка має спецдозвіл на видобуток на цій ділянці і здійснює тут роботи.

На думку правозахисника, ці наслідки можна трактувати за статтею 240 Кримінального кодексу. Іншими словами, це порушення правил користування надрами, яке завдає шкоди навколишньому середовищу. Адже в результаті неконтрольованого видобутку піску частково затоплені прибережні території, а також землі, які можуть бути приватною власністю.

Раніше в селищі Погреби Броварського району Київської області на річці Десна працівники ТОВ "СОБІ" організували та здійснювали незаконний видобуток піску шляхом гідронамиву. ТОВ "СОБІ" не мало спеціального дозволу Державної служби геології та надр України на видобуток піску на цій ділянці акваторії річки Десна, пише "СтопКор".

Нагадуємо, що льодовий затор утворився на річці Десна поблизу селища Зазим'я. Внаслідок затору льоду зафіксували підйом води в районі населених пунктів Пухівка, Зазим'я та Рожни. Через це підтопило близько двох десятків домогосподарств у розташованих поблизу садових товариствах. Після низки контрольованих підривів льодового затору на річці Десна знизився рівень води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гість

31 січня 2023, 18:53

Так ми"собі" а не вам копаєм!!!1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися